marți, 29 mai 2012

N.D. (part.I)

" - Si ma va insela , sunt sigur de acest lucru !! Ei doi au mai vorbit si inainte.. spuse John deznadajduit. Lumina lunii ii descoperea ochii ce straluceau a razbunare , acel albastru nu mai inspira aceeasi inocenta ca de obicei ,acum era suparat , iar orgoliul nu il lasa sa isi contemple iubita, ci o imbraca intr-o aura negativa , de persoana rea .Venirea fratelui sau , Darrin , l-a tulburat si l-a facut sa se gandeasca ca totul este pierdut in iubirea lui , pe care a negat-o atat timp .
Ajuns mai tarziu la petrecere , John o zari pe Nadine intr-o rochie neagra langa bar, sorbind plictisita din paharul de vin rosu si zambind subtil celor care o priveau.Ramase pe ganduri remarcand frumusetea ei din acea seara,atat de inocenta cu buzele-i rosu aprins si parul cu bucle perfecte, insa nu avu curajul sa se apropie de ea , ci merse la prietenul sau ce statea la o masa nu departe de bar . Vladimir il imbratisa si ii aratase cu finete unde se afla Nadine, dar cel din urma facuse un gest ca nu ii pasa , ca din aceasta seara totul se va schimba definitiv . Afland decizia , Vladimir ramasese stupefiat si ii promisese ca totul va fi bine : ii era greu sa fie in acelasi timp prieten cu amandoi , trebuia sa renunte la unul din ei , macar pentru o seara. Nadine contempla distrasa scena , simtind ca totul a prins o intorsatura ciudata si se gandea cum sa il impace pe cel care pana mai ieri , o tinea in brate minute intregi , privind-o in ochi si sarutand-o indelung .
Dupa minute bune de asteptare , in timp ce a adaugat 'meniului' un pahar zdravan de vodka , s-a indreptat hotarata spre el , spunand:
-Trebuie sa discutam , vino !
Au urcat impreuna la etajul vilei , iar linistea s-a asezat peste ei . Nadine il privea in ochi, soptindu-i:
-Spune-mi ca nu esti suparat , spune-mi .. spune-mi ca totul va fi bine !!
-Nadine , noi doi nu mai avem ce discuta , gata !! Totul s-a terminat , iar daca nu mai ai nimic de spus , mi-ar placea sa ma intorc la petrecere .
Cu ochii inlacrimati , aceasta incerca sa mai simta o data caldura imbratisarii lui , insa el o impinse , amenintand-o ca daca nu coboara cu el o va lasa acolo , singura . Nadine isi trase sufletul si coborase mai zambitoare decat de obicei , stiind ca ea va avea numai de castigat in urma despartirii lor .Ajunsa la bar , il zari pe Darrin si simti cum inima ii bate mai tare . Isi lua paharul de vodka si se indrepta hotarata spre el , spunandu-i ca totul intre ea si John s-a terminat si ca nu mai era cale de intoarcere .Acesta o linisti ca totul va fi bine ,cei doi adancindu-se in discutii interminabile pe tema dragostei . Muzica incepu , iar Darrin ii lua mana fetei si o invita la dans , cuprinzandu-i mijlocul . In acel moment , Nadine simtea cum toata incaperea se invartea si se lasa purtata de mainile puternice ce o strangeau .Toata lumea a ramas uimita cand cei doi au ramas pe ringul de dans privindu-se, chiar daca melodia se oprise, iar John isi relua parerea:
-Totusi ei vor fi impreuna , vezi si tu,Vladimir!
-Dar ai suparat-o , spuse sec acesta. Stii ca este orgolioasa , de tine nici nu mai vorbesc.
Ametita de tot fumul din incapere , Nadine iesi sa ia o gura de aer , iar in urma ei era John , Darrin oftand suparat ca fratele sau totusi nu se lasa . Ajuns pe terasa , o vede tragand din tigara si a realizat ca este nervoasa , de altfel Nadine nu fuma decat cand avea nervi sau era suparata. Isi reluase discutia , fiind ferm convins ca totul s-a terminat, Nadine cerandu-i un ultim sarut .In clipa aceea, John ii cuprinse intre palme fata si o saruta indelung , mult mai diferit decat o facea in fiecare zi : ii parea rau ca totul se termina , apoi intra in casa , lasand-o singura cu prietena care o inveselea si asculta , care ii ardea inima , dar fara de care nu putea rezista. La sfarsit , Darrin se oferise sa o duca acasa , deoarece nu se simtea prea bine .Ajunsi in fata casei , o privi cateva clipe in ochi si ii urase un somn usor , iar Nadine zambise gingas si ii promisese ca se vor revedea cat mai curand.
In casa, totul i se parea fara sens , cei 18 ani nu i-au oferit pe deplin ceea ce merita . Lasa rochia sa cada si se intinse in pat sub plapuma , insa isi auzi telefonul cum vibra . Era Vladimir care o intreba daca se simte bine , surase si ii trimise apoi mesaj lui Darrin , multumindu-i ca a condus-o acasa . Acesta ii raspunse promt ca ar trebui sa se odihneasca si ca vor vorbi mai multe urmatoarea zi .
Inchise ochii ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu